Studii de caz

Titlu studiu de caz

In Octombrie 2011 am inceput o colaborare de consultanta cu o companie ce activeaza in domeniul constructiilor. Dupa cum stiti, acest domeniu a fost puternic afectat de criza economica pe care am  traversat-o, iar provocarea pe care am avut-o inca de la semnarea contractului a fost sa analizam imaginea financiara a companiei in fata principalilor creditori (bancile) si sa propunem o serie de solutii care sa imbunatateasca cartea de vizita a companiei in fata acestora.

Am provizionat toti clientii incerti si am recuperat TVA-ul din tranzactiile facute cu clienti care au avut hotarari definitive de faliment, fapt ce a imbunatatit enorm imaginea si a transmis transparenta in fata finatatorilor.
Am decis sa majoram capitalul social si sa reevaluam activele fapt ce a condus la o crestere a capitalurilor proprii prin evidentierea unor rezerve din reevaluare.
Apoi, am decis sa echilibram resursele permanente (capitaluri proprii si finantarile prin leasing) cu activele fixe pe care le detinea societatea.

Am adoptat si implementat noi politici contabile care evidentiau o productie in curs a lucrarilor contractate de parteneri fapt ce a reflectat mai bine profitabilitatea si am restructurat la maxim cheltuielile indirecte.

Dupa ce am facut toate acestea, in primul an ni s-au prelungit liniile de finantare, iar acum in 2013 suntem aproape de a obtine noi finantari pentru proiectele in care compania a  decis sa investeasca.

Pentru foarte multe dintre companii era poate mai usor sa cedeze si sa intre in insolventa, pentru ca acolo era pragul, decat sa lupte si sa gaseasca noi solutii care au readus dezvoltarea.